De keuken trends van 2023

2023 is alweer een aantal maanden begonnen en we zien weer een aantal leuke keukentrends. Traditionele houten kasten en stenen werkbladen blijven populair, maar uniekere materialen zoals beton worden steeds populairder. Kortom, er is voor een ieder wat wils!

Open en lichte keukens

Open rekken maken ook een comeback in moderne keukens, waardoor de illusie van ruimte ontstaat en artikelen gemakkelijk toegankelijk zijn. Gesloten kasten zijn niet langer nodig voor de drukke moderne look. Deze trend makt dat alles een stuk ruimtelijker en open wordt. Vooral bij nieuwbouwwoningen is dit iets wat ontzettend veel voorkomt.

Apparatuur in keukens

Ook hightech apparatuur speelt een grotere rol in keukentrends, zoals slimme koelkasten die houdbaarheidsdata kunnen bijhouden en zelfs online boodschappen kunnen bestellen. Met smart apparatuur zoals bij ovens kunt u uw oven op afstand voorverwarmen terwijl u nog boodschappen aan het doen bent!

Design keuken trends van 2023

Qua uiterlijk zijn er een aantal dingen die opvallen. De afgelopen jaren zien we steeds meer visgraat vloeren en stalen deuren. Deze trend zet zicht voort. Visgraat vloeren in warme tinten geven de keuken een chique, moderne uitstraling. Stalen deuren komen ook steeds vaker voor in woonhuizen.

keuken trends

De kleuren van 2023

Kleur is een andere belangrijke trend om op te letten. Gedurfde kleuren zoals groenblauw en geel doen hun intrede in de keukens van 2023. Deze levendige kleuren helpen bij het creëren van een unieke en levendige sfeer in huis. Daarnaast blijven basis kleuren zoals zwart, wit en beige tinten ook terug komen. Deze zijn goed te combineren met andere felle kleuren.

Functionaliteit is belangrijk

De laatste trend waar we op moeten letten is functie. We zien een toenemende aandacht voor opslag en organisatie in keukens, waarbij uittrekbare planken, laden en uitschuifbare aanrechten steeds populairder worden. Functionaliteit in combinatie met een goed design, is wat een keuken helemaal afmaakt. Dit maakt het voor thuiskoks gemakkelijker om snel te vinden wat ze nodig hebben en zorgt ervoor dat de keuken er netjes en opgeruimd uitziet.

De keuken laten wrappen als trend van 2023

Een andere belangrijke trend die we zien is het wrappen van de keuken. Bedrijven bieden nu wraps aan voor de gehele keuken en aanrechtbladen. Vooral de frontjes wrappen is populair. Dit is een innovatieve manier om uw keuken snel een nieuwe en unieke look te geven zonder de hoofdprijs te betalen. U kunt kiezen uit een reeks kleuren, patronen en texturen om uw keuken te laten opvallen.

Terugbelverzoek

Wij zullen binnen 24 uur contact met u opnemen. 

Terugbelverzoek