Keuken verven of wrappen? Wat is beter?

Als u uw keuken wilt opknappen, zijn er natuurlijk allerlei opties. Een vraag die veel voorbij komt is: de keuken verven of wrappen? Er zijn voor- en nadelen aan beide opties, dus wij geven je inzicht in de verschillen tussen beide zodat je een weloverwogen beslissing te nemen.

Het verven van de keuken

Als je ervoor kiest uw keuken te verven, kun je het uiterlijk aanpassen met verschillende kleuren en afwerkingen. Je kunt kiezen uit een breed scala van soorten verg die variëren in glansgraad van mat tot glanzend. Met schilderen is er altijd kans op fouten, want het vereist vaardigheid om perfect gelijkmatige dekking en strakke randen zoals handgrepen en scharnieren te krijgen. Echter, indien goed uitgevoerd, is schilderen een geweldige manier om uw keuken een nieuwe look te geven zonder dat een grote verbouwing nodig is.

Keuken verven of wrappen

Het wrappen van de keuken

Aan de andere kant, wanneer je ervoor kiest om de keuken te wrappen, heb je qua uiterlijk een stuk meer opties. Zo is het mogelijk om wraps van verschillende kleuren en afwerkingen te gebruiken. Zo is een marmerlook bijvoorbeeld mogelijk terwijl dit met verf niet kan. Wraps bieden ook een beschermende laag voor oppervlakken en zijn veel gemakkelijker aan te brengen dan verf. Wrapping vereist ook geen schuren of andere voorbereidingen voor het aanbrengen, waardoor het sneller en eenvoudiger is dan schilderen.

Qua budget maakt het niet veel uit of je kiest voor wrappen of verven. Beide opties en de prijzen zijn meestal redelijk gelijkt. Kortom, de beslissing om uw keuken te schilderen of te wrappen hangt af van uw persoonlijke voorkeur. Als u op zoek bent naar een unieke look, is wrappen vaak een betere optie. Aan de andere kant, als je alleen de kleur wilt veranderen van je keuken en ook direct de muren wilt laten verven, is het ook een goede optie om te kiezen voor verven.

Terugbelverzoek

Wij zullen binnen 24 uur contact met u opnemen. 

Terugbelverzoek